Miksi toiminta on maksullista?

KAMK Sports on aikaisempina vuosina toiminut hankerahalla, jolla on tuettu toimintaa mm. palkkaamalla työntekijä käynnistämään toiminta ja ylläpitämään sitä. Hankerahaa on toiminnan alusta asti ollut vain tietylle ajanjaksolle ja toiminta suunniteltu ennen pitkää muuttuvan maksulliseksi. Syksystä 2016 lähtien KAMK Sports on toiminut NY-opintojen yrityksenä, jonka tarkoituksena on mahdollistaa opiskelijoille yritystoimintaan perehtyminen jo opintojen aikana. Yritystoiminnan kautta pystymme vastaamaan myös paremmin liikunnan korkeakoulusuosituksiin ja opiskelijoiden toiveisiin, mutta toiminnan eteen tehdystä työstä maksetaan jatkossakin palkkaa. Ilman hankerahoitusta se tarkoittaa siis, että toiminnan on oltava maksullista asiakkaille. Korkeakoulu tukee edelleen opiskelijoiden liikuntaa tarjoamalla liikuntatilat KAMK Sportsin käyttöön. Ilman tätä tukea liikuntatarra maksaisi huomattavasti enemmän.

Miksi myös itsenäiset liikunta- ja kuntosalivuorot ovat maksullisia?

Vaikka liikunta- ja kuntosalivuoroilla ei ole ohjausta, vaatii niiden ylläpito silti työtä. Jotta salivuorot toimisivat ongelmitta, täytyy jonkun suunnitella ja informoida käyttövuoroista. Lisäksi käyttöä on seurattava ja mahdollisiin toiveisiin ja muutoksiin reagoitava. KAMK Sports vastaa tästä toiminnasta sekä tilojen yleisestä siisteydestä sekä järjestyksestä, välineiden kunnossapidosta ja mahdollisista huolloista. 

Mistä voin ostaa liikuntatarran?

Liikuntatarroja myydään KAMOn kaffé Tauossa koko lukuvuoden ajan. Ryhmäliikuntatunnille voit osallistua myös kertamaksulla (4e).

Mitä tarralla saa?

Liikuntatarralla (30€/lukukausi) sinulla on oikeus käyttää kaikkia liikuntatiloja ja palloiluvuoroja itsenäisesti sekä osallistua ryhmäliikuntatunneillemme. 

Miksi liikuntavuoroja perutaan?

Kaikki kampuksen tilat ovat lähtökohtaisesti opetuksen käytössä. Osa kursseista toteutetaan ilta-aikaan ja sen vuoksi myös liikuntatilat saattavat olla opetuksen käytössä iltaisin. Pyrimme aina ilmoittamaan mahdollisista vuorojen peruuntumisesta sekä s-postilla, että liikuntatilojen ovista löytyvissä tiedotteista. Palloiluvuorojen peruutukset löytyvät myös nettisivuiltamme kohdasta liikuntatarjonta. 

Mitä tapahtuu, jos käyn vuoroilla ilman tarraa?

Itsenäinen liikuntatilojen käyttö ilman liikuntatarraa on kiellettyä. Mikäli tarroja tarkistettaessa sinulla ei ole osoittaa asianmukaista tarraa, laskutamme sinulta tarran hinnan sekä laskutuksen kulut.

Voinko toimia ohjaajana KAMK Sportsilla?

KAMK Sports tarvitsee ajoittain myös ulkopuolisten ohjaajien apua toteuttamaan kysyntään vastaavaa toimintaa. On siis järkevää hyödyntää koulun sisältä löytyvää osaamista. KAMK Sports palkkaa tarpeeseen ulkopuolisia ohjaajia ja kuten kaikesta työstä, myös KAMK Sportsilla ohjaamisesta saa palkkaa. Mikäli opiskelija opinnollistaa opintojaan KAMK Spotsin kautta, siitä voi saada korvaukseksi opintopisteitä, palkkiota tai molempia riippuen opinnollistamisen tavasta. KAMK Sports toimii myös yhteistyössä opettajien kanssa mahdollistamalla kurssien ohjausharjoitusten tekemisen KAMK Sportsilla. Näistä ohjaajat saavat kurssikohtaisesti opintopisteitä. Lähtökohtaisesti KAMK Sports ilmoittaa vapaista ohjaajapaikoista opiskelijoille, mutta mikäli sinulla on erityisosaamista jostakin harvinaisemmasta lajista, jota voisi ohjata kurssimuotoisesti, voit olla myös meihin yhteydessä kamksports@kamk.f